torstai 3. joulukuuta 2015

Koodaus-koukussa J

Digitaalisia luovia ongelmanratkaisuja

Ajatuksia Koodiaapinen_MOOC-verkkokurssilta

  • koodaus /ohjelmointi on digitaalinen lukutaito,
  • koodaamalla syventyy kokemus digitaalisesta maailmasta,
  • koodaten kehittää algoritmista - loogista ajattelukykyä, sillä matematiikka, jota jossakin määrin tarvitaan, on logiikan kutsumista - wau!
  • koodari tietää mitä tekee ;) ja pura ongelmat osiin on paras ajatteluohje ikinä.

Ohjelmointikielien runsaus suorastaan vaatii tutkimaan niitä tarkemmin, tässä jokaiselta-jokaiselle-bittiavaruudessa elinikäisen oppimisen haasteeksi saattaisi riittää yhdenkin keinotekoisen kielen opettelu, mutta uskon, että mielenkiintoisinta on niillä, jotka "puhuvat"/koodaavat useilla. Tällä erää ja silkkaa oppimis- ja ohjelmointiympäristö-uteliaisuuttani, kirjastoihminen-minä koodaili läpi kaikki linjojen: ScratchJR, Scratch ja Racket tehtävät. Scratch-tehtävissä oivaa suunnittelu- ja testailuapua sain kun kokeilin ideoita ensin mobiilisti Pyonkeella.

Pianonsoiton opettaja-minä harjoitteli (J. S. Bachin ja L. van Beethovenia öisin) kuvanmuokkausta tekemällä oktaaviala-kuvan pianon koskettimista, "check-expectejä" koodaamalla solfapalloja (eri värisiä palloja, joiden sisälle laitoin solfakirjaimet) ja Racket -"diplomityönä" rytmitekstiharjoitukseksi erilaisia nuotteja, joiden vierelle lisätään tempo-yksikköä vastaavaa tekstiä ja paljon, paljon muuta hauskaa.


    Kuva pianon koskettimista, oktaavialalta
    Kuvassa nuotteja ja teksti: Hyvää Syntymäpäivää!
    Koodin testauskuva, jossa toivotetaan hyvää joulua.
    Kuvassa sinipuna-sävyisiä tähtiä joulukuusen muodossa.

Evaluointi: kiitos, Vuokko Kangas, Tiina Partanen, Tero Toivanen ja Tarmo Toikkanen, hyvin onnistuneesta Eliademy-MOOCista!

>>> Python-kurssi alkaa ensi viikolla, monikohan meistä jatkaa siellä? ;)

Asiasanat: keinotekoiset kielet, verkkokurssit, verkko-oppiminen (YSA).

3 kommenttia:

  1. Kiitos, Mervi. Todella hyvä blogikirjoitus ja innostaa edelleen kehittämään Koodiaapinen-MOOCia. Kävin muuten jo tuon Python-MOOC:in ja tykkäsin siitä todella paljon. Siitä on ollut jo paljon hyötyä ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, kiitos, Tero. Koodikoulua jatkoksi toivoisin. ;-)

      Poista
  2. MOOCS are increasing day by day there are many sites which are providing free online courses with certificates of completion

    VastaaPoista